e
Banner

Etiketler: cari açık



Çağlayan; aslan payını yine ihracata ayırdı!


Yayın: 12-12-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, cari açıktaki iyileşmede aslan payının ihracat artışından olduğunu belirterek, Türkiye'nin ihracat artışı ile büyüdüğü gibi ihracat artışı ile cari açığını da kapattığını söyledi.





2013'te en büyük sorun işsizlik ve cari açık olacak


Yayın: 04-01-2013
Kategori: Ekonomi Gündemi

331 iktisat hocasının cevapladığı "Hocaların Gözüyle 2013 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması" anket sonuçları açıklandı.





2013 ABD ve AB için 2014 ise Türkiye için zor geçecek!



İhracatın ekonomiyi sırtladığı 2012’nin makro dengeler açısından hedeflerden sapılan bir yıl olduğunu düşünen Prof. Dr. Kerem Alkin, buna karşın 2013 yılında yatırım maratonunun hız kesmeyeceğini ve tüketim harcamalarında yükselişle reel sektörün yüzünün güleceğini öngörüyor. Alkin, Euro Bölgesi’ndeki seçimlerin ve ABD’deki mali uçuruma yönelik çabaların küresel ekonomiyi kritik bir eşiğe getirebileceğini aktarırken, Türkiye için ise siyasi açıdan zorlu etaplarla dolu 2014’ün bir sınav yılı olacağına dikkat çekiyor.




Prof. Dr. Seyfettin Gürsel'den ekonomide 2013 senaryoları



Geçtiğimiz yıl yaklaşık %2,5 gibi düşük bir büyüme kaydeden Türk ekonomisinin daha düşük bir cari açık ve daha yüksek bir büyüme patikasına oturması gerektiğini düşünen Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) Direktörü Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, “2013’te iç talep büyümeye sınırlı ölçüde katkı yapacak, asıl sorun resmi senaryonun net ihracat boyutu” diyor. Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, 2013 için iyi ve kötü senaryolarını ortaya koyarken ‘%2,5’un altında büyüme Türkiye’nin kimyasını bozar’ diyor.





Türkiye’nin büyümesini içerde cari açık dışarıda Avrupa belirleyecek



Türkiye'de siyaset çok karışık olmasına rağmen ekonominin bilinçli yönetildiğini ve olumlu adımlar atıldığını belirten Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölümü öğretim üyesi ve Akşam Gazetesi yazarı Doç. Dr. Deniz Gökçe, Türkiye'nin büyümesini içeride cari açığın, dışarıda ise Avrupa’nın toparlanmasının belirleyeceğini söylüyor.